Egyedi ruhakollekciójával a legjobbak közé jutott egy miskolci civil szervezet

Megosztás

Idén is a legjobb civil szervezeteket és kezdeményezéseket kereste a NIOK Alapítvány és a szakértőkből álló zsűri. A 170 pályázatból csupán 27 jutott a döntőbe, és ott van köztük a miskolci székhelyű Átjáró Kulturális Egyesület.

Nincs könnyű dolguk a civileknek hazánkban, az elmúlt években durva támadásoknak vannak kitéve, ezért megérdemlik az elismerést. Ezek a szervezetek a rászorulók közvetlen támogatása mellett vidéki és városi közösségeket építenek és kiállnak azokért az emberi jogokért, amelyekért a kormány már régen nem tesz lépéseket.

“Az utóbbi évben válságos helyzetbe kerültünk, részben a működési költségekre szükséges források hiánya miatt, részben a szakmai programokkal is bajban vagyunk, mivel egyre kevesebb a pályázati forrás” – olvasható az Észak-Keleti Átjáró Kulturális és Tudományos Egyesület oldalán és arra kérnek mindenkit, hogy szavazatukkal támogassák munkájukat. Az idei Civil Díjra a Célvárosi Cuccok: “Utánam Srácok a kilátóba!” termékcsaláddal lehet esélyes a borsodi szervezet.

Többek között a miskolci Régiségvásáron is megvásárolhatók ezek a különleges darabok

Újdonság, hogy idén két körös szavazást tartanak, az első körben május 5-ig várják a voksokat, ezt követően pedig az 5 legtöbb szavazatot kapó szervezet versenyez tovább nulla pontról indulva, egészen május 15-ig.

Szavazni az alábbi linken lehet.

Fotók: Észak-Keleti Átjáró Egyesület 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek